Cursusleidster worden?

CL worden foto

Cursusleidster worden?

Lijkt het je leuk om cursusleidster te worden bij de Vereniging Samen Bevallen? In verschillende regio’s kunnen we versterking gebruiken!

Zou je ook graag cursusleidster willen worden van de Vereniging Samen Bevallen? 
Erg leuk dat je hier belangstelling in hebt. We zijn altijd blij met nieuwe collega's die het ook belangrijk vinden om aanstaande ouders een goede basis mee te geven!

Om te informeren wat de mogelijkheden in jouw regio zijn kun je een e-mail sturen naar opleiding@samenbevallen.nl of direct bellen met onze contactpersoon Annette Mijnheer tel. 074 – 2437632

Volgende opleiding start in januari 2018.
Sluiting inschrijven 15 december 2017.

Toelatingseisen
* Je bent (of wordt) lid van de vereniging Samen Bevallen.

* Je bent zelf bevallen.

* Je hebt als zwangere een cursus Samen Bevallen gevolgd, of woont een cursus bij als toeschouwer vóórdat de opleiding start.

* De regioleidster van de regio waarin je wilt gaan werken heeft je schriftelijke toestemming gegeven.

* Je hebt een goede algemene ontwikkeling.

* Je hebt een HBO denkniveau.

* Je hebt de faciliteiten om de cursus Samen Bevallen thuis te geven of je beschikt, in overleg met de regio waarin je wilt werken, over een andere geschikte ruimte.

Een vooropleiding op HBO-niveau en/of ervaring binnen de gezondheidszorg of binnen het onderwijs strekt tot de aanbeveling!

Scholingsdagen, tentamens en stage
De opleiding bestaat uit 18 scholingsdagen. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Daarnaast moet je een aantal stages lopen en tentamens doen. Na het eerste opleidingsjaar schrijf je een cursusprogramma. Als deze goed is gekeurd, mag je de cursus geven onder supervisie van een erkende en ervaren cursusleidster. Als dit met goed gevolg is afgelegd, volgt een eindgesprek. Vervolgens kun je starten als cursusleidster van de vereniging Samen Bevallen.

Opleidingsduur
Snelle cursisten zijn binnen anderhalf jaar klaar, maar je mag twee jaar over de opleiding doen. De opleiding wordt op HBO-niveau gegeven. De gemiddelde studiebelasting is acht uur per week. Deze uren komen dus naast de lesdagen en je stages.

Opleidingskosten
De opleiding kost €1650,- plus € 50 administratiekosten. Hierbij inbegrepen is de studiegids, syllabus, een bekken en een platenpakket. Daarnaast moeten er boeken aangeschaft worden ter waarde van ongeveer € 100. Het lidmaatschap van de vereniging Samen Bevallen kost € 35 per jaar.(prijswijzigingen voorbehouden).

Opleidingskosten kunnen soms gefinancierd worden door de flexibele arbeidsvoorwaarden van je huidige werk. De cao ziekenhuiswezen biedt bv mogelijkheden om vakantiegeld, eindejaarsuitkering e.d. in te zetten voor opleiding, vergelijkbaar met bijv. fiets-project.

Brochure:  BrochureOpleiding-jan-2018.pdf

We zoeken enthousiaste collega's in de volgende gebieden:
Venray
Roermond
Nijmegen
Maastricht
Echt
Uden/Veghel
Breukelen e.o.
Zeewolde
Harderwijk
Beverwijk/Heemskerk
Gaanderen
Ulft
Winterswijk
Emmen
Apeldoorn
Leiden
Noord Holland boven lijn Heemskerk / Purmerend

 

 

Meer nieuws

vrijeschool zeist

Studiedag Samen Bevallen 2017

Uitnodiging Studiedag Samen Bevallen 18 maart 2017Stichtse Vrije SchoolSocrateslaan 243707GL Zeist Op

BNN

Samen Bevallen bij BNN

Samen Bevallen was te zien bij het programma 'Vier handen op een buik' van BNN. Vier handen op een buik is een serie

CL worden foto

Cursusleidster worden?

Cursusleidster worden? Lijkt het je leuk om cursusleidster te worden bij de Vereniging Samen Bevallen?