Wil je zwangerschapsdocente worden?

IMG 0452

Zwangerschapsdocente worden?

Lijkt het je leuk om zwangerschapsdocente te worden bij de Vereniging Samen Bevallen? In verschillende regio's kunnen we versterking gebruiken!
Zou je ook graag zwangerschapsdocente willen worden van de Vereniging Samen Bevallen? 
Erg leuk dat je hier belangstelling in hebt. We zijn altijd blij met nieuwe collega's die het ook belangrijk vinden om aanstaande ouders een goede basis mee te geven!
Om te informeren wat de mogelijkheden in jouw regio zijn kun je een e-mail sturen naar opleiding@samenbevallen.nl of direct bellen met onze contactpersoon Annette Mijnheer tel. 06-37140163

Volgende opleiding start in april 2019.
Sluiting inschrijven 14 maart 2020.

Toelatingseisen
* Je bent (of wordt) lid van de vereniging Samen Bevallen.
* Je bent zelf bevallen.
* Je hebt als zwangere een cursus Samen Bevallen gevolgd, of woont een cursus bij als toeschouwer vóórdat de opleiding start.
* De regioleidster van de regio waarin je wilt gaan werken heeft je schriftelijke toestemming gegeven.
* Je hebt een goede algemene ontwikkeling.
* Je hebt een HBO denkniveau.
* Je hebt de faciliteiten om de cursus Samen Bevallen thuis te geven of je beschikt, in overleg met de regio waarin je wilt werken, over een andere geschikte ruimte.

Een vooropleiding op HBO-niveau en/of ervaring binnen de gezondheidszorg of binnen het onderwijs strekt tot de aanbeveling!
Scholingsdagen, tentamens en stage
De opleiding bestaat uit 12 scholingsdagen in Amersfoort met daarnaast E-learning. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Daarnaast moet je een aantal stages lopen en tentamens doen. Na het eerste opleidingsjaar schrijf je een cursusprogramma. Als deze goed is gekeurd, mag je de cursus geven onder supervisie van een erkende en ervaren cursusleidster. Als dit met goed gevolg is afgelegd, volgt een eindgesprek. Vervolgens kun je starten als cursusleidster van de vereniging Samen Bevallen.

Opleidingsduur
Snelle cursisten zijn binnen 1 jaar klaar, maar je mag twee jaar over de opleiding doen. De opleiding wordt op HBO-niveau gegeven. De gemiddelde studiebelasting is acht uur per week. Deze uren komen dus naast de lesdagen en je stages.
Opleidingskosten
De opleiding kost €1650,- plus € 50 administratiekosten. Hierbij inbegrepen is de studiegids, syllabus, een bekken en een platenpakket. Daarnaast moeten er boeken aangeschaft worden ter waarde van ongeveer € 100. Het lidmaatschap van de vereniging Samen Bevallen kost € 35 per jaar.(prijswijzigingen voorbehouden).
Opleidingskosten kunnen soms gefinancierd worden door de flexibele arbeidsvoorwaarden van je huidige werk. De cao ziekenhuiswezen biedt bv mogelijkheden om vakantiegeld, eindejaarsuitkering e.d. in te zetten voor opleiding, vergelijkbaar met bijv. fiets-project.

Brochure
Op te vragen via opleiding@samenbevallen.nl

We zoeken enthousiaste collega's in de volgende gebieden:
Lelystad
Barneveld
Deventer
Zutphen
Venray
Roermond
Maastricht
Echt
Uden/Veghel
Breukelen e.o.
Zeewolde
Harderwijk
Beverwijk/Heemskerk
Gaanderen
Ulft
Winterswijk
Emmen
Apeldoorn
Leiden
Noord Holland boven lijn Heemskerk / Purmerend
Leiden
Alphen a/d Rijn
Woerden
Rotterdam-zuid
Breda
Tilburg

Meer nieuws

Privacy

Privacy verklaring

Privacy verklaring Samen bevallen   Allereerst beloven we je dat:

IMG 0452

Wil je zwangerschapsdocente worden?

Zwangerschapsdocente worden? Lijkt het je leuk om zwangerschapsdocente te worden

CL worden foto

Informatiedag 'Cursusleidster worden?'

Bezoek 1 van onze informatiedagen!   Wil jij cursusleidster van Samen Bevallen worden, om