Egmond aan Zee

Cursus data
28, 29 en 30 mei 2021
1, 2 en 3 oktober 2021
4,5 en 6 februari 2022

(graag bij opvragen van informatie via de mail jullie telefoonnummer vermelden)


Locatie
De zwangerschapscursus wordt gegeven in Hotel Zuiderduin, met een geweldig uitzicht op zee. Het hotel biedt een heerlijk ontbijtbuffet, waar we ook lunchen met elkaar met een uitgebreid buffet. In het hotel zijn er verschillende mogelijkheden om na of tussen de Samen Bevallen lessen nog wat te ondernemen. Zo is er een fitness ruimte, een squashbaan, een wellness centrum waar o.a. massages en schoonheidsbehandelingen mogelijk zijn (informeer hiernaar vooraf), een zwembad met whirlpool en een sauna. In de time-out bar is het mogelijk om een klein hapje en/of drankje te nuttigen en ’s avonds is ook de Pub open waar het gezellig is om nog een drankje te nemen.

Vlakbij het hotel is het gezellige centrum van Egmond aan Zee. Hier zijn allerlei leuke winkeltjes maar ook veel verschillende eetgelegenheden. Het strand, de zee en de duinen liggen direct achter het hotel en na een wandeling of zonnebad is het in elk jaargetij mogelijk om in één van de strandtenten te zitten. Voor hen die op de vrije middag willen wandelen , fietsen of naar een stad in de buurt willen rijden zijn er ook mogelijkheden genoeg, Bergen en Alkmaar zijn leuke plaatsen om te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.hotelzuiderduin.nl


Kosten
De kosten van het gehele weekend arrangement mét zwangerschapscursus, zijn € 570,- per stel, dus voor 2 personen. In dit bedrag zit inbegrepen: 2 overnachtingen, 2x ontbijt, een verplichte annuleringsverzekering van 5 % en natuurlijk vijf lessen Samen Bevallen met vrij koffie/thee gebruik in de zaal.

Programma
Vrijdag
- Vanaf 15.00 uur kun je op de kamer terecht
- 20.00-22.00 uur cursus
- Overnachting

Zaterdag
- Ontbijt in het restaurant (individueel)
- 10.00-12.15 uur cursus
- Vrije tijd
- 20.00-22.00 uur cursus
- Overnachting

Zondag
- Ontbijt
- 10.00-13.00 uur cursus
- Vertrek

Inhoud
- Anatomie van de zwangere vrouw, de gehele bevalling wordt uitgebreid besproken.
- Er worden verschillende ademhalingstechnieken geoefend, ook verschillende houdingen om weeën op te vangen. Ook de perstechniek, het 'puffen' en baringshoudingen komen aan bod.
- Er worden ook ontspanningsoefeningen gedaan en een massage.
- We sluiten het weekend af met onderwerpen zoals eerste contact, kraamtijd en voedingen.

Meer informatie?
Stuur  een mail met je naam, vraag en telefoonnummer naar:
weekendcursus@samenbevallen.nl of bel 0299-422045 (Lilian van den Berg). Vermeld graag je telefoonnummer.

 

foto

foto5

 

foto3