Complete cursus

Vorm
8 bijeenkomsten (2 uur)
Prijs range
€180 - €225

Dit is de meest uitgebreide cursus van Samen Bevallen. Een pufcursus? Zeker niet. Onze complete cursus vertelt het volledige verhaal over zwangerschap, ontsluiting, persen en kraamtijd.

Of jij nu degene bent die de baby draagt of de partner die daarbij ondersteuning biedt: dit is een groot avontuur voor jullie allebei! Daarom zorgen we er bewust voor dat jullie samen goed geïnformeerd en voorbereid zijn; ieder vanuit zijn of haar eigen unieke en onmisbare rol. In ontspannen, leerzame bijeenkomsten schetsen we een realistisch beeld. Er is veel ruimte om te oefenen, vragen te stellen en onzekerheden aan te kaarten, maar zeker ook om plezier te maken en met elkaar te lachen. Onze vakkundige docenten bieden brede informatie, zodat jullie zelf kunnen bepalen wat voor, tijdens en na de bevalling het best bij jullie past. Na deze cursus Samen Bevallen zien jullie de komst van jullie kindje vol vertrouwen tegemoet, want wat er ook op jullie pad komt: jullie trotseren het samen! Een mooie bijkomstigheid: jullie ontmoeten andere koppels die aan de vooravond van dezelfde bijzondere reis staan, wat vaak zorgt voor herkenbare ervaringen, vergelijkbare zorgen, grappige anekdotes en regelmatig zelfs voor leuke nieuwe vriendschappen.

De Complete Cursus in het kort:

  • 8 ontspannen, leerzame en leuke bijeenkomsten van 2 uur, waarvan 1 na de bevalling;
  • Het volledige verhaal over zwangerschap, ontsluiting, persen en kraamtijd;
  • 3 tot maximaal 6 stellen;
  • Een mix van nuttige theorie, praktische ontspannings-, ademhalings-, massage- en perstechnieken, informatie over verschillende baringshoudingen én de waardevolle rol van de partner;
  • Aandacht voor het eerste contact met jullie baby, de kraamtijd, borstvoeding en andere manieren van voeden;
  • Een gezellige terugkombijeenkomst waarin we bevallingsverhalen en ervaringen met elkaar uitwisselen en natuurlijk elkaars baby’s uitgebreid bewonderen.

We doen het SAMEN!

Door de goede voorbereiding weten jullie precies wat de ander prettig vindt en hebben jullie tijdens de bevalling aan een half woord genoeg, ook als het anders loopt dan verwacht. Maar bovenal leert de cursus jullie vertrouwen op de eigen (oer)kracht én op elkaar. Vind je het toch nog spannend of maak je je zorgen over pijn? Ook daarvoor is alle ruimte, met uiteraard aandacht voor positieve ondersteuning vanuit de partner, bijvoorbeeld met massage. Na deze cursus weten jullie het zeker: we doen dit SAMEN! 

Ben je bewust alleenstaande moeder of weet je al dat iemand anders jou gaat steunen tijdens de bevalling? Uiteraard kan ook een moeder, zus, vriendin of vriend samen met jou deelnemen aan de cursus.

Enthousiast over Samen Bevallen? Geef je op voor onze Complete Cursus:

Jullie volgen de cursus met een vaste groep mede-cursisten. Afhankelijk van de gekozen locatie kost een complete cursus tussen 180 en 225 euro. Kun je niet wachten om SAMEN een complete cursus te volgen? Kijk snel welke locatie het best bij jullie past. Daar vinden jullie ook meer informatie over onze docenten en cursusdata. Meer weten? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"De cursus heeft ons heel goed geholpen voor te bereiden op de bevalling en er waren tijdens de bevalling ook geen verrassingen voor ons. Een heel waardevolle cursus en we zouden het zo weer doen!"

Marie-Jose en Niels