Vereniging Samen Bevallen

Het zal niet als een verrassing komen: SAMEN is hét sleutelwoord binnen de Vereniging Samen Bevallen. Juist omdat de geboorte van een kind een van de meest intense en bijzondere gebeurtenissen in iemands leven is, vinden we het belangrijk te benadrukken hoe waardevol de rol van zowel de zwangere moeder als haar (bevallings)partner is in het hele proces van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Vereniging Samen Bevallen is al sinds 1983 een autoriteit in Nederland op dit gebied.

Of het nu gaat om een eerste zwangerschap of niet: het toeleven naar de komst van een kindje is als een bijzondere reis. Al door veel stellen afgelegd, maar voor ieder koppel en elke keer opnieuw via een eigen route. Het samen beleven van de zwangerschap en bevalling is daarom zowel emotioneel als praktisch fijn en belangrijk. Daarom organiseren wij cursussen waarin de (bevallings)partner alle bijeenkomsten nauw wordt betrokken. Stellen ontdekken op een ontspannen, leuke en praktische manier alles over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd én over de waardevolle rol die zij daarin beiden hebben. Zo’n goede voorbereiding helpt om de bevalling samen met vertrouwen tegemoet zien.


Vereniging Samen Bevallen in het kort:

  • Vereniging Samen Bevallen biedt zwangerschapscursussen aan waarbij samen toeleven naar de komst van een kindje centraal staat. Ons doel is helder: we zorgen er niet alleen voor dat de zwangere moeder volledig geïnformeerd en voorbereid is, maar vinden het net zo belangrijk dat de (bevallings)partner ontdekt wat er staat te gebeuren, hoe waardevol zijn/haar rol is tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd en op welke manieren hij/zij ondersteuning kan bieden. Het is tenslotte een groot avontuur voor beide partners! Regelmatig horen we terug hoe fijn het was om tijdens de bevalling dezelfde taal te spreken en aan een half woord genoeg te hebben. Daar doen we het voor.

  • We zijn een onafhankelijke vereniging zonder commerciële belangen. Wat ons goed maakt? Simpel: de zorg en aandacht van onze ruim 100 vakkundige zwangerschapsdocenten. Daar zijn we ontzettend trots op. En met locaties verspreid door heel Nederland is er altijd een passende cursus in de buurt.

  • Ook binnen onze vereniging kiezen we voor de kracht van samen! Alle collega’s delen dezelfde passie: aanstaande ouders de beste basis meegeven. Door onze 40 jaar kennis en ervaring weten we als geen ander hoe belangrijk het is om daarbij vooruit te blijven kijken. Daarom delen we onze kennis en volgen al onze zwangerschapsdocenten een gedegen opleiding en vele trainingen. Ook bieden wij hen aanvullende interne opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid om symposia te bezoeken. Elk kwartaal bieden we hen een magazine gevuld met verhalen, informatie en recente veranderingen in ons vakgebied.

Meer weten?

Bevallen? Dat doen we samen! Nieuwsgierig naar welke cursus het best bij jullie past? Kijk gerust eens bij ons aanbod van zwangerschapscursussen, lees de veelgestelde vragen of maak direct een afspraak met een van onze docenten op een locatie in de buurt. We lopen graag met jullie mee tijdens het avontuur van jullie leven.

"Door het volgen van deze cursus hadden wij het gevoel dat we klaar waren voor de bevalling en de eerste ontmoeting met onze kleine. We hadden over alles nagedacht en gepraat en hierdoor wisten we wat we wilden! Toen onze bevalling begon was er totaal geen paniek maar beide wisten de hele tijd waar het over ging. Het was een erg fijne cursus waarin zowel praktijk als theorie voldoende aan bod kwamen en daarbij nog gezellig ook! Echt een aanrader wat ons betreft."

Laura en Pieter