Professionals

Ben jij gynaecoloog, verloskundige, verpleegkundige, kraamverzorgende, doula of een andere professional die werkzaam is in de verloskunde? Werk jij met zwangeren of met vrouwen die net bevallen zijn? Dan heb je wellicht vragen over wat er tijdens een cursus Samen Bevallen allemaal wordt verteld aan zwangeren en hun partners.

Binnen de cursussen van Vereniging Samen Bevallen wordt een realistisch beeld van een bevalling geschetst. Zowel de fysiologische als medische bevalling komt aan bod.

De precieze inhoud van de cursus is afhankelijk van de soort cursus die er gevolgd wordt, bijvoorbeeld een complete cursus, een minicursus, een privécursus, etc. Voor meer informatie over onze cursussen, klik je hier.

Vereniging Samen Bevallen heeft als doel om door een goede voorbereiding op de bevalling heel veel angsten en onzekerheden weg te nemen. Op die manier kunnen de zwangere vrouw én haar partner met vertrouwen de bevalling tegemoet zien. Het samen beleven van de zwangerschap en bevalling en de actieve aanwezigheid van de partner is dan, zowel emotioneel als praktisch, van groot belang.

Vereniging Samen Bevallen staat voor:

  • dé cursus waar de partner alle bijeenkomsten aanwezig is en dus ook volledig geïnformeerd is;
  • 40 jaar kennis en ervaring;
  • rond de 100 zwangerschapsdocenten verspreid door heel Nederland, dus altijd wel eentje bij de zwangere en haar partner in de buurt;
  • een interne opleiding voor zwangerschapsdocenten volgens een gedegen programma (veel kennis, maar ook praktijkervaring);
  • verplichte scholing en symposia voor alle zwangerschapsdocenten;
  • een eigen (kwartaal) magazine voor professionals, gevuld met thema’s en/of recente veranderingen of informatie over het vakgebied;
  • een onafhankelijke vereniging zonder commerciële belangen, waar alle zwangerschapsdocenten Samen Bevallen lid van zijn.

Her jaarlijkse symposium van Vereniging Samen Bevallen is niet alleen door de zwangerschapsdocenten Samen Bevallen te bezoeken, maar is ook een interessante bijscholingsmogelijkheid voor allerlei andere professionals die actief zijn in de geboortezorg. Houd onderstaande agenda dus zeker in de gaten!

Agenda voor zorgprofessionals

Er zijn momenteel geen agenda items voor zorgprofessionals

"Door het volgen van deze cursus hadden wij het gevoel dat we klaar waren voor de bevalling en de eerste ontmoeting met onze kleine. We hadden over alles nagedacht en gepraat en hierdoor wisten we wat we wilden! Toen onze bevalling begon was er totaal geen paniek maar beide wisten de hele tijd waar het over ging. Het was een erg fijne cursus waarin zowel praktijk als theorie voldoende aan bod kwamen en daarbij nog gezellig ook! Echt een aanrader wat ons betreft."

Laura en Pieter