Complete cursus

Vorm
8 bijeenkomsten (2 uur)
Prijs range
€180 - €225

Dit is onze meest uitgebreide cursus: veel aandacht voor de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna.

Hoewel je waarschijnlijk uitkijkt naar de komst van jullie kindje, zit je misschien ook met vragen en onzekerheden. De complete cursus geeft jullie veel informatie en leert jullie omgaan met alles wat er tijdens de bevalling op jullie af kan komen.

  • 8 bijeenkomsten van 2 uur, waarvan één na de bevalling
  • 3 tot maximaal 6 stellen
  • theorie over o.a. angst voor de bevalling, omgaan met pijn, fases van de bevalling, wat als het anders loopt, eerste contact, borstvoeding en andere manieren van het voeden van je baby, kraamtijd
  • praktische technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden, zoals o.a. ademhalingstechnieken, massage, perstechniek, ontspanningsoefeningen en baringshoudingen

Tijdens de hele cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat die straks kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Zodat jullie het echt SAMEN kunnen doen!

Wat kun je verwachten?

Sommige zwangerschapsdocenten geven de cursus vanuit huis, anderen doen dat op locatie. Wat in ieder geval altijd hetzelfde is, is dat de cursus aan een vaste groep gegeven wordt. Na de bevalling is er nog een terugkombijeenkomst waarbij de bevallingen worden besproken en ervaringen worden uitgewisseld. En natuurlijk worden dan ook alle baby’s bewonderd.

De complete cursus kost tussen €180 en €225 (per locatie verschillend). Meer informatie over de cursus en de cursusdata vind je onder de locatie van jullie keuze en kijk ook eens bij de veelgestelde vragen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"We zijn zo blij dat we voor deze cursus gekozen hebben! Ik (Anja) ben zelf werkzaam als verpleegkundige, maar ook ik heb echt nog veel nieuwe dingen geleerd. Naast de theorie ook nog praktische technieken geleerd. Vooral dat oefenen van de massagetechnieken was een feest! Voor Monique was het heel fijn dat zij allerlei tools kreeg om mij beter te kunnen ondersteunen. Dank je wel!"

Anja en Monique