Privécursus

Vorm
3-4 bijeenkomsten
Prijs range
€40 - €50 per uur

Is een groepscursus lastig te plannen? Of volgen jullie het liefst een zwangerschapscursus met z’n tweeën? Ook daarvoor is ruimte bij Samen Bevallen.

Bij een privécursus wordt de inhoud en het tempo afgestemd op jullie wensen en behoeften. Onze docenten beschikken over brede kennis en ervaring en lopen graag naast jullie op het bijzondere pad van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De privécursus biedt veel ruimte om met elkaar te oefenen en vragen te stellen, maar ook om plezier te maken en samen verwachtingsvol toe te leven naar de komst van jullie kindje.

De privécursus in het kort:

  • 3 à 4 ontspannen, leerzame en leuke bijeenkomsten, in totaal 6 tot 8 uur;
  • De cursusinhoud wordt goed afgestemd op jullie persoonlijke situatie. Afhankelijk van jullie voorkeur biedt de privécursus informatie over alle fasen van zwangerschap, ontsluiting, persen en kraamtijd;
  • De privécursus van Samen Bevallen omvat een mix van nuttige theorie, praktische ontspannings-, ademhalings-, massage- en perstechnieken, informatie over verschillende baringshoudingen en uiteraard de waardevolle rol van de partner;
  • Indien gewenst is er ook aandacht voor het eerste contact met jullie baby, de kraamtijd, borstvoeding en andere manieren van voeden;
  • Data worden gepland in overleg en cursussen kunnen – afhankelijk van de gekozen locatie – overdag, in de avonduren en zelfs in het weekend plaatsvinden.

We doen het SAMEN!

Na de privécursus Samen Bevallen weten jullie precies wat de ander prettig vindt en hebben jullie tijdens de bevalling aan een half woord genoeg, ook als het anders loopt dan verwacht. Maar bovenal leert de cursus jullie vertrouwen op de eigen (oer)kracht én op elkaar. Vind je het toch nog spannend of maak je je zorgen over pijn? Ook daarvoor is alle ruimte, met uiteraard aandacht voor positieve ondersteuning vanuit de partner. Na deze cursus weten jullie het zeker: we doen dit SAMEN! 

Ben je bewust alleenstaande moeder of weet je al dat iemand anders jou gaat steunen tijdens de bevalling? Uiteraard kan ook een moeder, zus, vriendin of vriend samen met jou deelnemen aan de cursus.

Enthousiast over Samen Bevallen? Geef je op voor onze privécursus:

Sommige zwangerschapsdocenten geven de cursus vanuit huis, anderen doen dat juist bij jullie thuis of op een andere locatie. Afhankelijk van de gekozen regio kost een privécursus 40 à 50 euro per uur, exclusief eventuele reiskosten. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een privécursus? Kijk snel welke locatie het best bij jullie past. Daar vinden jullie ook meer informatie over onze docenten en cursusdata. Meer weten? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"We vinden het een ontzettend leuke en leerzame cursus. De bevalling zie ik niet meer als een obstakel, maar als een uitdaging, dus wat mij betreft is de cursus al geslaagd."

Erik en Eline