Privécursus

Vorm
3-4 bijeenkomsten
Prijs range
€40 - €50 per uur

Als een groepscursus moeilijk te plannen is of als jullie gewoon liever een cursus met z’n tweeën willen, dan is een privécursus een goede optie.

  • 3 of 4 bijeenkomsten, in totaal 6 of 8 uur
  • data ingepland in overleg
  • afhankelijk van de locatie kan de cursus overdag, in de avonduren en zelfs in het weekend gepland worden
  • veel ruimte voor vragen en een op jullie situatie afgestemde cursusinhoud
  • theorie over o.a. angst voor de bevalling, omgaan met pijn, fases van de bevalling, wat als het anders loopt
  • praktische technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden, zoals o.a. ademhalingstechnieken, perstechniek, ontspanningsoefeningen en baringshoudingen
  • afhankelijk van het aantal bijeenkomsten en jullie voorkeur kunnen ook onderwerpen zoals massage, eerste contact, borstvoeding en andere manieren van het voeden van je baby en kraamtijd worden behandeld

Tijdens de hele cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat die straks (weer) kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Zodat jullie het echt SAMEN kunnen doen!

Wat kun je verwachten?

Sommige zwangerschapsdocenten geven de cursus vanuit huis, anderen doen dat bij de cursisten thuis of op een andere locatie.

De privécursus kost tussen de €40 en €50 per uur (exclusief eventuele reiskostenvergoeding, per regio verschillend). Meer informatie over de cursus en de cursusdata vind je onder de locatie van jullie keuze en kijk ook eens bij de veelgestelde vragen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"We zijn zo blij dat we voor deze cursus gekozen hebben! Ik (Anja) ben zelf werkzaam als verpleegkundige, maar ook ik heb echt nog veel nieuwe dingen geleerd. Naast de theorie ook nog praktische technieken geleerd. Vooral dat oefenen van de massagetechnieken was een feest! Voor Monique was het heel fijn dat zij allerlei tools kreeg om mij beter te kunnen ondersteunen. Dank je wel!"

Anja en Monique