Vereniging Samen Bevallen

Vereniging Samen Bevallen is al sinds 1983 een autoriteit in Nederland op het gebied van cursussen voor zwangeren en hun partners. De vereniging heeft als doel om door een goede voorbereiding op de bevalling veel angsten en onzekerheden weg te nemen. Op die manier kunnen de zwangere vrouw én haar partner met vertrouwen de bevalling tegemoet zien. Het samen beleven van de zwangerschap en bevalling en de actieve aanwezigheid van de partner is dan, zowel emotioneel als praktisch, van groot belang.

Vereniging Samen Bevallen staat voor:

  • dé cursus waarbij de partner alle bijeenkomsten aanwezig is en dus ook volledig geïnformeerd is;
  • meer dan 35 jaar kennis en ervaring;
  • rond de 100 zwangerschapsdocenten verspreid door heel Nederland, dus altijd wel eentje bij jullie in de buurt;
  • een interne opleiding voor zwangerschapsdocenten volgens een gedegen programma (veel kennis, maar ook praktijkervaring);
  • verplichte scholing en symposia voor alle zwangerschapsdocenten;
  • een eigen (kwartaal) magazine voor professionals, gevuld met thema’s en/of recente veranderingen of informatie over het vakgebied;
  • een onafhankelijke vereniging zonder commerciële belangen, waar alle zwangerschapsdocenten Samen Bevallen lid van zijn.

Binnen de cursussen van Vereniging Samen Bevallen wordt een realistisch beeld van een bevalling geschetst. Zowel de fysiologische als medische bevalling komt aan bod.

Ontspannings-, ademhalings- en perstechnieken maar ook baringshoudingen worden aangeleerd, met als doel de zwangere en haar partner vertrouwen in elkaar, het lichaam en het bevalproces te geven.

De zwangere en haar partner worden breed geïnformeerd over alle mogelijkheden, zodat ze samen keuzes kunnen maken vóór, tijdens en na hun bevalling.

"De cursus heeft ons heel goed geholpen voor te bereiden op de bevalling en er waren tijdens de bevalling ook geen verrassingen voor ons. Een heel waardevolle cursus en we zouden het zo weer doen!"

Marie-Jose en Niels