Samen Bevallen Weekendcursus Egmond aan Zee

Locatie
Weekendcursus Egmond aan Zee
Telefoon

Kun je me niet bereiken, stuur me dan even een mail met je telefoonnummer en uitgerekende datum, dan bel ik zo spoedig mogelijk terug.

Locatie

De zwangerschapscursus wordt gegeven in Hotel Zuiderduin, een modern hotel met een geweldig uitzicht op zee. Het hotel biedt een heerlijk ontbijtbuffet, waar je individueel gebruik van kunt maken. In het hotel zijn er verschillende mogelijkheden om na of tussen de Samen Bevallen lessen door nog wat te ondernemen. Zo is er een fitnessruimte, een squashbaan, een wellnesscentrum waar o.a. massages en schoonheidsbehandelingen mogelijk zijn (informeer hiernaar vooraf), een zwembad met whirlpool en een sauna. In de time-out bar is het mogelijk om een klein hapje en/of drankje te nuttigen en ’s avonds is ook de pub open waar het gezellig is om nog een drankje te nemen.

Vlakbij het hotel is het gezellige centrum van Egmond aan Zee. Hier zijn allerlei leuke winkeltjes maar ook veel verschillende eetgelegenheden. Het strand, de zee en de duinen liggen direct achter het hotel en na een wandeling of zonnebad is het in elk jaargetij mogelijk om in één van de strandtenten te zitten. Voor hen die op de vrije middag willen wandelen, fietsen of naar een stad in de buurt willen rijden zijn er ook mogelijkheden genoeg. Bergen en Alkmaar zijn leuke plaatsen om te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website van Hotel Zuiderduin.

Kosten

De kosten van het gehele weekend arrangement mét zwangerschapscursus, zijn €679,- per stel, dus voor 2 personen. In dit bedrag zit inbegrepen:

  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • een verplichte annuleringsverzekering van 5%
  • en natuurlijk 5 lessen Samen Bevallen met vrij koffie en thee gebruik in de zaal

Programma

Vrijdag
– Vanaf 15.00 uur kunnen jullie op de kamer terecht
– 20.00 – 22.00 uur cursus
– Overnachting

Zaterdag
– Ontbijt in het restaurant (individueel)
– 10.00 – 12.15 uur cursus
– 12.15 tot 20.00 uur vrije tijd
– 20.00 – 22.00 uur cursus
– Overnachting

Zondag
– Ontbijt in het restaurant (individueel)
– 10.00 – 13.00 uur cursus
– Vertrek

Inhoud

  • Anatomie van de zwangere vrouw
  • De gehele bevalling wordt uitgebreid besproken
  • Er worden verschillende ademhalingstechnieken geoefend en verschillende houdingen om weeën op te vangen
  • Ook de perstechniek, het ‘puffen’ en baringshoudingen komen aan bod
  • Er worden ontspanningsoefeningen gedaan en een massage geoefend
  • We sluiten het weekend af met onderwerpen zoals eerste contact, kraamtijd en voeding van de baby

Cursussen


Docent(en)

Inschrijven cursus

informatie
De cursusdata voor deze cursus worden ingepland in overleg. Meld je dus aan voor deze cursus zodat het Centrale Aanmeldpunt voor deze locatie contact op kan nemen met je om te kijken wanneer de cursus ingepland kan worden.
Geen locatie of startdatum geselecteerd

Lizzy: "Wij hebben de cursus heel fijn gevonden. Ik had me nog niet echt ingelezen, en zelfs met de versnelde (4 bijeenkomsten) cursus heb ik het idee dat ik nu goed ben voorbereid op de bevalling. Wat ik vooral fijn vond is dat het in praktische stappen ging, maar dat er ook veel ruimte was voor het oefenen en vragen. Je bereid je echt samen voor en weet waar en hoe je elkaar kan steunen."

Johannes vult nog aan: "Een stuk minder zweverig dan gedacht 😅"

Lizzy en Johannes