Symposium 15-jarig jubileum Samen Bevallen

Gepubliceerd
11 april 2023

Beste collega’s,

In het kader van het 40-jarig jubileum doken we in de geschiedenis van Samen Bevallen en zijn we erachter gekomen dat het 15-jarig jubileum gevierd werd met een symposium waarvan een ongeveer 2 uur durende film gemaakt werd. De titel van dit symposium was “Bevallen in de 21ste eeuw” en er kwam een aantal heel interessante lezingen en workshops aan bod waarvan we 4 korte leuke en informatieve fragmenten met jullie willen delen. Deze zijn op intranet van de website van Samen Bevallen te vinden, onder het kopje “Magazine”.

1.           Introductie van het symposium door Hannie Oor, toenmalige voorzitter van de vereniging, en de dagvoorzitter en verloskundige Ton Deerenberg, en felicitatie van Ada Sinige.

2.           “De rol van de zwangerschapscursussen”: een lezing door Hannie Oor, die ons meeneemt in de geschiedenis van de zwangerschapsbegeleiding.

3.           “De zin en onzin van pijnbestrijding tijdens de bevalling”: een lezing door gynaecoloog Dr. Bart van der Lugt. Hij vertelt meer over in welke situaties hij als gynaecoloog voor een pijnbestrijding zou kiezen tijdens de bevalling.

4.            “Blijft Nederland thuis bevallen?”: een lezing door de verloskundige Mary Zwart. Wat opvalt is dat haar voorspelling over het percentage thuisbevallingen in 2020 behoorlijk overkomt met de werkelijke cijfers 20 jaar later.               

Heel veel kijkplezier!

Werkgroep Magazine

Geef een reactie

"We zijn zo blij dat we voor deze cursus gekozen hebben! Ik (Anja) ben zelf werkzaam als verpleegkundige, maar ook ik heb echt nog veel nieuwe dingen geleerd. Naast de theorie ook nog praktische technieken geleerd. Vooral dat oefenen van de massagetechnieken was een feest! Voor Monique was het heel fijn dat zij allerlei tools kreeg om mij beter te kunnen ondersteunen. Dank je wel!"

Anja en Monique