Symposium 15-jarig jubileum Samen Bevallen

Gepubliceerd
11 april 2023

Beste collega’s,

In het kader van het 40-jarig jubileum doken we in de geschiedenis van Samen Bevallen en zijn we erachter gekomen dat het 15-jarig jubileum gevierd werd met een symposium waarvan een ongeveer 2 uur durende film gemaakt werd. De titel van dit symposium was “Bevallen in de 21ste eeuw” en er kwam een aantal heel interessante lezingen en workshops aan bod waarvan we 4 korte leuke en informatieve fragmenten met jullie willen delen. Deze zijn op intranet van de website van Samen Bevallen te vinden, onder het kopje “Magazine”.

1.           Introductie van het symposium door Hannie Oor, toenmalige voorzitter van de vereniging, en de dagvoorzitter en verloskundige Ton Deerenberg, en felicitatie van Ada Sinige.

2.           “De rol van de zwangerschapscursussen”: een lezing door Hannie Oor, die ons meeneemt in de geschiedenis van de zwangerschapsbegeleiding.

3.           “De zin en onzin van pijnbestrijding tijdens de bevalling”: een lezing door gynaecoloog Dr. Bart van der Lugt. Hij vertelt meer over in welke situaties hij als gynaecoloog voor een pijnbestrijding zou kiezen tijdens de bevalling.

4.            “Blijft Nederland thuis bevallen?”: een lezing door de verloskundige Mary Zwart. Wat opvalt is dat haar voorspelling over het percentage thuisbevallingen in 2020 behoorlijk overkomt met de werkelijke cijfers 20 jaar later.               

Heel veel kijkplezier!

Werkgroep Magazine

Geef een antwoord

"Toen wij wisten dat wij voor het eerst ouders werden, besloten wij om een bevallingscursus te volgen. Via onze verloskundige kwamen we bij de cursus "samen bevallen". De eerste les was gelijk leuk en gezellig. Er werd door de zwangerschapsdocent tijd gemaakt om elkaar te leren kennen waardoor er gelijk een vertrouwde en ontspannen sfeer was. Ondanks dat we een paar lessen online moesten volgen, werd het er absoluut niet minder op. Er werd ook rekening gehouden met onze eigen wensen. Al met al een leuke cursus die goed geleid werd door de zwangerschapsdocent. We hebben er leuke contacten aan over gehouden en wij zouden deze cursus aanraden!"

Tineke en Junior