Symposium 15-jarig jubileum Samen Bevallen

Gepubliceerd
11 april 2023

Beste collega’s,

In het kader van het 40-jarig jubileum doken we in de geschiedenis van Samen Bevallen en zijn we erachter gekomen dat het 15-jarig jubileum gevierd werd met een symposium waarvan een ongeveer 2 uur durende film gemaakt werd. De titel van dit symposium was “Bevallen in de 21ste eeuw” en er kwam een aantal heel interessante lezingen en workshops aan bod waarvan we 4 korte leuke en informatieve fragmenten met jullie willen delen. Deze zijn op intranet van de website van Samen Bevallen te vinden, onder het kopje “Magazine”.

1.           Introductie van het symposium door Hannie Oor, toenmalige voorzitter van de vereniging, en de dagvoorzitter en verloskundige Ton Deerenberg, en felicitatie van Ada Sinige.

2.           “De rol van de zwangerschapscursussen”: een lezing door Hannie Oor, die ons meeneemt in de geschiedenis van de zwangerschapsbegeleiding.

3.           “De zin en onzin van pijnbestrijding tijdens de bevalling”: een lezing door gynaecoloog Dr. Bart van der Lugt. Hij vertelt meer over in welke situaties hij als gynaecoloog voor een pijnbestrijding zou kiezen tijdens de bevalling.

4.            “Blijft Nederland thuis bevallen?”: een lezing door de verloskundige Mary Zwart. Wat opvalt is dat haar voorspelling over het percentage thuisbevallingen in 2020 behoorlijk overkomt met de werkelijke cijfers 20 jaar later.               

Heel veel kijkplezier!

Werkgroep Magazine

Geef een reactie

"Wij kozen ervoor een cursus Samen Bevallen in het weekend te volgen als ideale combinatie tussen een weekendje weg en kennis op te doen over bevallen en kraamtijd. De locatie Roovertsche Leij was schitterend gelegen. Wij vonden het bijzonder prettig om de lessen af te wisselen met een ochtend of middag vrije tijd in de natuur om alle stof rustig te laten bezinken.

Onze docente was bijzonder openhartig en toegankelijk en wist alle stof op een informele maar kundige manier over te brengen. Ook de interactie met andere deelnemers was erg prettig. Er was ruim voldoende afwisseling tussen praktijk en theorie en er werd voorzien van een hoop items die je in en rondom de bevalling tegen kunt komen.

Al met al kan ik ‘Samen Bevallen’ van harte aanbevelen aan koppels die wat meer inkijk willen in de zwangerschaps -en kraamfase. Vooral de Weekendcurcus is ons erg goed bevallen omdat je op deze manier goed gefocussed met de stof aan de slag gaat."

Karin en Coen