Symposium 15-jarig jubileum Samen Bevallen

Gepubliceerd
11 april 2023

Beste collega’s,

In het kader van het 40-jarig jubileum doken we in de geschiedenis van Samen Bevallen en zijn we erachter gekomen dat het 15-jarig jubileum gevierd werd met een symposium waarvan een ongeveer 2 uur durende film gemaakt werd. De titel van dit symposium was “Bevallen in de 21ste eeuw” en er kwam een aantal heel interessante lezingen en workshops aan bod waarvan we 4 korte leuke en informatieve fragmenten met jullie willen delen. Deze zijn op intranet van de website van Samen Bevallen te vinden, onder het kopje “Magazine”.

1.           Introductie van het symposium door Hannie Oor, toenmalige voorzitter van de vereniging, en de dagvoorzitter en verloskundige Ton Deerenberg, en felicitatie van Ada Sinige.

2.           “De rol van de zwangerschapscursussen”: een lezing door Hannie Oor, die ons meeneemt in de geschiedenis van de zwangerschapsbegeleiding.

3.           “De zin en onzin van pijnbestrijding tijdens de bevalling”: een lezing door gynaecoloog Dr. Bart van der Lugt. Hij vertelt meer over in welke situaties hij als gynaecoloog voor een pijnbestrijding zou kiezen tijdens de bevalling.

4.            “Blijft Nederland thuis bevallen?”: een lezing door de verloskundige Mary Zwart. Wat opvalt is dat haar voorspelling over het percentage thuisbevallingen in 2020 behoorlijk overkomt met de werkelijke cijfers 20 jaar later.               

Heel veel kijkplezier!

Werkgroep Magazine

Geef een reactie

"Door het volgen van deze cursus hadden wij het gevoel dat we klaar waren voor de bevalling en de eerste ontmoeting met onze kleine. We hadden over alles nagedacht en gepraat en hierdoor wisten we wat we wilden! Toen onze bevalling begon was er totaal geen paniek maar beide wisten de hele tijd waar het over ging. Het was een erg fijne cursus waarin zowel praktijk als theorie voldoende aan bod kwamen en daarbij nog gezellig ook! Echt een aanrader wat ons betreft."

Laura en Pieter