Over ons

Welkom bij de vereniging Samen Bevallen!

Wij geven al 30 jaar zwangerschapscursussen aan zwangeren mét hun partner omdat wij geloven in de kracht van een team. De verloskundige zal tijdens jullie bevalling niet continue aanwezig zijn. Vooral in de beginfase van de bevalling zullen jullie de tijd veelal samen doorbrengen. Door tijdens de cursus alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken, weten jullie wat je te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Partners geven we een actieve, coachende rol. Je blijft bij haar, helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. Je kunt haar begeleiden bij de ademhalingsoefeningen en als ze ’t even niet meer ziet zitten, ben jij haar steun en toeverlaat. 

Wij helpen jullie met deze voorbereidingen: jullie een zo goed mogelijke start als gezin geven, daar staan we voor!

Er zijn verschillende zwangerschapscursussen mogelijk. De bekendste is de complete cursus. Daarnaast verzorgen we een Minicursus, herhalingscursus, privé-cursus en anderstalige cursussen. Op twee plaatsen in Nederland kunnen jullie bovendien een luxe weekendcursus volgen.

We leiden onze cursusleidsters zelf op. Wij zijn niet alleen uitstekend gekwalificeerd, maar ook nog eens zelf bevallen en daarmee dus ervaringskundigen. Door studiedagen en bijscholing blijven we goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen die te maken hebben met zwangerschap en bevalling. In ons eigen tijdschrift publiceren we nieuwsfeiten, ontwikkelingen rondom zwangerschap en bevalling, onderzoeksresultaten en werken we met themanummers, zodat we een kwalitatief hoge en steeds actuele cursus kunnen geven.

Direct naar een cursus bij jullie in de buurt

Klik op de kaart om te zien waar onze verschillende cursussen gegeven worden.
Miranda

Miranda vertelt

Cursusleidster Miranda van der Heul vertelt over Samen Bevallen: wat gaan jullie leren, wat kunnen jullie verwachten en hoe werkt het? Bekijk hier de filmpjes!


Cursusleidster worden?

Lees hier meer over het opleidingstraject en bekijk het filmpje!

Onze werkgroepen

icon hoorn
PR-Werkgroep
De pr-werkgroep draagt zorg voor de website, de social media en regelt alle pr-zaken voor de Vereniging Samen Bevallen. Zo organiseren zij dat Samen Bevallen op een aantal landelijke beurzen te vinden is, en regelmatig in tijdschriften en andere media te vinden zijn.

Contact: pr-werkgroep@samenbevallen.nl
icon werkgroep
Studiewerkgroep
Voor iedereen die interesse heeft in onderwerpen rondom zwangerschap en bevallen, organiseert de studiewerkgroep een jaarlijkse studiedag. Niet alleen leden van de Vereniging Samen Bevallen, maar ook verloskundigen en andere geinteresseerden kunnen hier lezingen bijwonen en deelnemen aan workshops.

Contactpersonen:
Brechje Furman, Danielle Wester en Jet de Roode (tel: 033-4616432)
studiewerkgroep@samenbevallen.nl
icon opleiding
Opleidingswerkgroep
Voor de Cursusleidsters in Opleiding (Cio’s) start ieder jaar in september het opleidingsjaar. De OWG (opleidingswerkgroep) is verantwoordelijk voor de beleidslijnen rondom de opleiding maar draagt ook zorg voor beschikbare docenten, een school locatie, de lesmaterialen voor de Cio's en deze up-two-date houden en de benodigde spullen voor de opleiding te bestellen. Naast dit alles is de OWG een denktank om de vooruitgang en digitalisering van de opleiding na te streven.

Contactpersoon:
Annette Mijnheer 074-2437632
opleiding@samenbevallen.nl
icon tijdschrift
Het Tijdschrift
Samen Bevallen geeft viermaal per jaar een tijdschrift uit. Dit tijdschrift is bedoeld als vakliteratuur voor onze cursusleidsters Samen Bevallen, maar kan ook gelezen worden door andere zwangerschapsdocenten, verloskundigen en geïnteresseerden. Het tijdschrift komt viermaal per jaar uit en heeft iedere keer een ander thema.

Voor insturen van een redactioneel stuk, of vragen over de inhoud en redactie kunt u mailen naar tijdschrift@samenbevallen.nl