Herhalingscursus

Vorm
1-4 bijeenkomsten
Prijs range
€40 - €50 per uur

Het pad naar de geboorte van jullie kindje lijkt misschien bekend terrein. Toch zijn elke zwangerschap en bevalling een nieuw avontuur. Dus ook al hebben jullie de stappen al eens doorlopen, het blijft goed (en fijn!) om samen stil te staan bij alle fases van zwangerschap, ontsluiting, persen en kraamtijd.

Geen bevalling verloopt precies hetzelfde. Tijdens de herhalingscursus van Samen Bevallen zorgen we ervoor dat jullie samen opnieuw goed geïnformeerd en voorbereid zijn. Niet alleen zetten we met elkaar de puntjes weer even op de i, maar er is ook veel aandacht voor de eerdere bevalling(en), jullie persoonlijke ervaringen en mogelijke verschillen met de weg die nu voor jullie ligt.

De herhalingscursus in het kort:

  • 1 tot 4 ontspannen, leerzame en leuke bijeenkomsten van 2 uur, afhankelijk van jullie persoonlijke situatie;
  • de cursusinhoud wordt goed met jullie afgestemd en is een mix van nuttige theorie, praktische ontspannings-, ademhalings- en perstechnieken, informatie over verschillende baringshoudingen én de waardevolle rol van de partner;
  • indien gewenst kunnen we ook aandacht besteden aan massage, het eerste contact met je baby, de kraamtijd, borstvoeding en andere manieren van voeden;
  • de herhalingscursus wordt in principe aangeboden als privécursus. Vinden jullie het leuker om andere stellen te ontmoeten? Kijk dan eens bij onze minicursus.

We doen het SAMEN!

Het aantal sessies hangt af van jullie persoonlijke voorkeur, hoe lang geleden de vorige bevalling(en) plaatsvond(en) en of jullie al eerder een Samen Bevallen-cursus hebben gevolgd. Maar hoe dan ook: na deze herhalingscursus zijn jullie er opnieuw helemaal klaar voor. Jullie weten weer hoe te vertrouwen op de eigen (oer)kracht én op elkaar.

Ben je bewust alleenstaande moeder of weet je al dat dit keer iemand anders jou gaat steunen tijdens de bevalling? Uiteraard kan ook een moeder, zus, vriendin of vriend samen met jou deelnemen aan een cursus van Samen Bevallen.

Enthousiast over Samen Bevallen? Geef je op voor onze herhalingscursus:

Sommige zwangerschapsdocenten geven de cursus vanuit huis, anderen doen dat juist bij jullie thuis of op een andere locatie. Afhankelijk van de gekozen regio kost een privé-herhalingscursus 40 à 50 euro per uur, exclusief eventuele reiskosten. Kijk snel welke locatie het best bij jullie past. Daar vinden jullie ook meer informatie over onze docenten en cursusdata. Meer informatie vinden jullie bij de veelgestelde vragen. Toch liever een cursus volgen met andere koppels erbij? Kijk dan eens bij de minicursus van Samen Bevallen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"De support die je elkaar kunt geven, de ademhalingstechnieken, de rode en groene cirkel, altijd aangeven wat je wilt, vragen stellen en je eigen houding bepalen die voor jezelf het fijnste voelt. Ik vond het een hele leerzame cursus. Je hebt een goede balans in 'theorie' en praktijk. Je betrekt iedereen erbij en er is ruimte voor vragen. We hebben er veel aan gehad."

Anoniem