Minicursus

Vorm
4 bijeenkomsten (2 uur)
Prijs range
€140 - €170

De minicursus is een snelle voorbereiding op de bevalling. In de minicursus ligt het tempo hoger en worden de belangrijkste onderwerpen en praktische oefeningen in vier bijeenkomsten behandeld.

  • 4 bijeenkomsten van 2 uur
  • maximaal 4 stellen
  • hoog tempo
  • ook zeer geschikt als herhalingscursus
  • theorie over o.a. angst voor de bevalling, omgaan met pijn, fases van de bevalling, wat als het anders loopt
  • praktische technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden, zoals o.a. ademhalingstechnieken, perstechniek, ontspanningsoefeningen en baringshoudingen

Tijdens de hele cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat die straks kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Zodat jullie het echt SAMEN kunnen doen!

Onderwerpen zoals massage, eerste contact, borstvoeding en andere manieren van het voeden van je baby en kraamtijd komen minder of niet aan bod in de minicursus. Als jullie daar ook informatie over willen, dan is de complete cursus waarschijnlijk een betere keuze.

Wat kun je verwachten?

Sommige zwangerschapsdocenten geven de cursus vanuit huis, anderen doen dat op locatie. Wat in ieder geval altijd hetzelfde is, is dat de cursus aan een vaste groep gegeven wordt. Sommige zwangerschapsdocenten bieden een terugkombijeenkomst na de bevalling aan bij deze cursus, waarbij de bevallingen worden besproken en ervaringen worden uitgewisseld. En natuurlijk worden dan ook alle baby’s bewonderd.

De minicursus kost tussen €140 en €170 (per locatie verschillend). Meer informatie over de cursus en de cursusdata vind je onder de locatie van jullie keuze en kijk ook eens bij de veelgestelde vragen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"We zijn zo blij dat we voor deze cursus gekozen hebben! Ik (Anja) ben zelf werkzaam als verpleegkundige, maar ook ik heb echt nog veel nieuwe dingen geleerd. Naast de theorie ook nog praktische technieken geleerd. Vooral dat oefenen van de massagetechnieken was een feest! Voor Monique was het heel fijn dat zij allerlei tools kreeg om mij beter te kunnen ondersteunen. Dank je wel!"

Anja en Monique