Herhalingscursus

Vorm
1-4 bijeenkomsten
Prijs range
€40 - €50 per uur

De herhalingscursus is een korte opfriscursus voor mensen die al eens eerder bevallen zijn. In deze cursus worden jullie samen (opnieuw) geïnformeerd over de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot de bevalling. De puntjes worden weer op de i gezet qua praktische technieken. Maar juist ook de verschillen met een eerste bevalling worden aangekaart.

  • 1 tot 4 bijeenkomsten van 2 uur, afhankelijk van of jullie al eerder Samen Bevallen hebben gevolgd en hoe lang geleden de vorige bevalling(en) plaatsvond(en)
  • wordt aangeboden als privécursus, bij meerdere aanmeldingen is een groepscursus ook mogelijk
  • theorie over o.a. angst voor de bevalling, omgaan met pijn, fases van de bevalling, wat als het anders loopt, verschillen met een eerste bevalling
  • praktische technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden, zoals o.a. ademhalingstechnieken, perstechniek, ontspanningsoefeningen en baringshoudingen
  • afhankelijk van het aantal bijeenkomsten en jullie voorkeur kunnen ook onderwerpen zoals massage, eerste contact, borstvoeding en andere manieren van het voeden van je baby en kraamtijd worden behandeld

Tijdens de hele cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat die straks (weer) kan helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Zodat jullie het echt SAMEN kunnen doen!

Wat kun je verwachten?

Sommige zwangerschapsdocenten geven de cursus vanuit huis, anderen doen dat bij de cursisten thuis of op een andere locatie.

De herhalingscursus kost tussen de €40 en €50 per uur bij een privécursus (exclusief eventuele reiskostenvergoeding, per regio verschillend). Meer informatie over de cursus en de cursusdata vind je onder de locatie van jullie keuze en kijk ook eens bij de veelgestelde vragen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"De cursus heeft ons heel goed geholpen voor te bereiden op de bevalling en er waren tijdens de bevalling ook geen verrassingen voor ons. Een heel waardevolle cursus en we zouden het zo weer doen!"

Marie-Jose en Niels