Minicursus

Vorm
4 bijeenkomsten (2 uur)
Prijs range
€140 - €170

In 4 bijeenkomsten ontdekken jullie alle bijzonderheden over zwangerschap en bevalling. Een groot avontuur voor jullie allebei! Daarom staat het samen toeleven naar de komst van jullie baby centraal.

Tijdens de minicursus bieden onze vakkundige docenten brede informatie over zwangerschap, ontsluiting, persen en geboorte, maar het tempo ligt hoger dan bij een complete cursus. Toch wordt ook onze minicursus door veel stellen ervaren als een ontspannen manier om zich goed voor te bereiden op de komst van hun baby. Er is voldoende ruimte om met elkaar te oefenen, vragen te stellen en onzekerheden aan te kaarten, maar zeker ook om plezier te maken en met elkaar te lachen. Na deze minicursus Samen Bevallen weten jullie wat voor en tijdens de bevalling goed bij jullie past en zien jullie de komst van jullie kindje vol vertrouwen tegemoet. Een mooie bijkomstigheid: ook tijdens de minicursus ontmoeten jullie andere koppels die aan de vooravond van dezelfde bijzondere reis staan, wat vaak zorgt voor herkenbare ervaringen, vergelijkbare zorgen, grappige anekdotes en regelmatig zelfs voor leuke nieuwe vriendschappen.

De minicursus in het kort:

  • 4 ontspannen, leerzame en leuke bijeenkomsten van 2 uur;
  • Versneld traject en toch ruime aandacht voor zwangerschap, ontsluiting, persen en geboorte;
  • Maximaal 4 stellen;
  • Een mix van nuttige theorie, praktische ontspannings-, ademhalings- en perstechnieken, informatie over verschillende baringshoudingen én de waardevolle rol van de partner;
  • Een minicursus is ook uitstekend geschikt als herhalingscursus.

Let op: onderwerpen zoals massage, het eerste contact met je baby, de kraamtijd, borstvoeding en andere manieren van voeden komen minder of niet aan bod in deze minicursus. Hebben jullie daar wel behoefte aan? Dan past de complete cursus beter bij jullie.

We doen het SAMEN!

Na de minicursus Samen Bevallen weten jullie precies wat de ander prettig vindt en hebben jullie tijdens de bevalling aan een half woord genoeg, ook als het anders loopt dan verwacht. Maar bovenal leert de cursus jullie vertrouwen op de eigen (oer)kracht én op elkaar. Vind je het toch nog spannend of maak je je zorgen over pijn? Ook daarvoor is alle ruimte, met uiteraard aandacht voor positieve ondersteuning vanuit de partner. Na deze cursus weten jullie het zeker: we doen dit SAMEN! 

Ben je bewust alleenstaande moeder of weet je al dat iemand anders jou gaat steunen tijdens de bevalling? Uiteraard kan ook een moeder, zus, vriendin of vriend samen met jou deelnemen aan de cursus.

Enthousiast over Samen Bevallen? Geef je op voor onze minicursus:

Jullie volgen de cursus met een vaste groep mede-cursisten. Afhankelijk van de gekozen locatie kost een minicursus tussen 140 en 170 euro. Sommige zwangerschapsdocenten bieden nog een terugkombijeenkomst aan, waarbij de bevallingen worden besproken, ervaringen worden uitgewisseld en natuurlijk alle baby’s worden bewonderd. Ook zin om SAMEN een minicursus te volgen? Kijk snel welke locatie het best bij jullie past. Daar vinden jullie ook meer informatie over onze docenten en cursusdata. Meer weten? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen.

Interesse in deze cursus?

Kies een locatie, dan zie je de mogelijkheden bij jou in de buurt.

"De support die je elkaar kunt geven, de ademhalingstechnieken, de rode en groene cirkel, altijd aangeven wat je wilt, vragen stellen en je eigen houding bepalen die voor jezelf het fijnste voelt. Ik vond het een hele leerzame cursus. Je hebt een goede balans in 'theorie' en praktijk. Je betrekt iedereen erbij en er is ruimte voor vragen. We hebben er veel aan gehad."

Anoniem