Kort, maar krachtig:
minicursus
Home minicursus

Vier bijeenkomsten van 2 uur: de korte zwangerschapscursus, flink tempo, 'hands-on', kleine groepen, speciaal voor mensen met een volle agenda.

De minicursus Samen Bevallen is zeer geschikt voor druk bezette stellen. In vier bijeenkomsten van 2 uur worden jullie samen geïnformeerd over de natuurlijk verlopende thuisbevalling en de bevalling onder begeleiding van de verloskundige/ gynaecoloog van het ziekenhuis.

Tijdens deze korte zwangerschapscursus is er aandacht voor: het begin van de bevalling, de ontsluitingsfase, omgaan met pijn, de persfase, mogelijke ingrepen en natuurlijk voor ademhalingsoefeningen. De partner krijgt adviezen en tips om zijn of haar vrouw tijdens de bevalling goed te kunnen begeleiden en steunen.

De groep bestaat uit maximaal 4 stellen. Het tempo ligt vrij hoog. Hierdoor is er minder gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en een onderwerp als (borst)voeding komt eenvoudigweg niet aan bod.

Ook wanneer er in jullie regio geen herhalingscursus wordt gegeven, dan is de minicursus een prima alternatief wanneer je gaat bevallen van een tweede of volgend kindje!

Kijk op het landkaartje onder inschrijven of de minicursus in jullie regio wordt aangeboden. De minicursus kost tussen de €140 en €170 (per regio verschillend). Niet iedere regio organiseert een terugkom-avond.

een leuke column: https://vrouw.nl/artikel/help-ik-word-moeder/37325/daar-lig-ik-dan-puffend-op-een-skippybal

Cursus in beeld